Keto ___ aardbeientaart

Ik heb al heel mijn leven last van bepaalde dingen die ik in mijn mond steek...Altijd krampen, moe na eten, hartkloppingen, diarree, hoofdpijn, opgeblazen gevoel...

 

Ik kreeg verschillende darmonderzoeken omdat de ziekte van Crohn in de familie zit, bloedonderzoeken... maar steeds moest ik maar horen dat het tussen mijn oren zat... om aan de leeftijd van 37 eindelijk uit te komen op het feit dat ik reageer op voedingsstoffen met een hoge glycemische index.

Geen dokter maar ikzelf die bleef zoeken... ik moest en zou een antwoord vinden. Eureka ! 

 

Naast lactose heb ik dus ook een glucose intolerantie / insulineresistentie of dus prediabetes. Waarom?.... dat weten ze niet... maar ze zien het blijkbaar meer en meer bij vrouwen van mijn leeftijd.

 

Ik kreeg medicatie voorgeschreven maar koos voor voeding... aangepaste voeding. Niet de voeding die de diabetes kliniek voorschreef maar ik ging voor keto/ low carb.

 

Ik heb het laatste jaar al heel veel geschrapt van snelle koolhydraten en hoge natuurlijke suikers en ben daardoor 13 kg afgevallen.... Bewust afgevallen, neen dus .. omdat ik gezonde voeding verkies boven medicatie. Het blijft vaak lastig dat ik veel dingen niet kan eten.

 

Snel een boterham of een broodje, een pasta of wat rijst, een taartje of een cake.. niets daarvan dus...

 

Mis ik het ... niet echt...soms... maar voel me veel beter. Gezien het feit dat we weinig slaap hebben (Kaat), heb ik meer energie. Maar sociaal is het niet altijd zo leuk... je kan niet zomaar alles eten.

 

Dus na een jaar geen desserts of zoetigheden had ik dus nog eens zin in een TAART... ik won met een give away op Instagram een maand gratis aardbeien. Het ideale moment om een KETo taart te maken en een keto confituur.

 

En echt.. heerlijk! allebei :)

 

Link taart: 

https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarme-aardbeienvlaai

 

Voor de keto confituur: 

 

300 Gr Aardbeien

3 eetlepels chia zaad

3 eetlepels bio xylit ( suikervervanger)

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0