ijsberg

 

Het hebben van een zorgenkind is voor de buitenwereld precies een berg waar men voor staat.

 

Maar in werkelijkheid is het eerder een ijsberg….

Zoveel te doen, zoveel die er leeft waar mensen het niet kunnen zien, waar ze het niet kunnen voelen.  Enkel door te luisteren…

 

Een enkeling vraagt ernaar, een enkeling vraagt of het wel lukt, een enkeling biedt hulp aan … Eenzaamheid,  verbittering …. Ik begrijp dat zorgouders daartegen moeten vechten. Want steeds moet je je verantwoorden waarom het enigszins zwaar zou kunnen zijn. Waar je nu al van wakker ligt in verband met later. En terwijl gaat iedereen verder met zijn leven en moeten wij het doen met, dit hadden wij ook gewild maar…. Oh jawel het  ‘Levend verlies’. 

 

En het wordt niet makkelijker met het feit dat ze ouder wordt. Kinderen laten stilletjes aan los, gaan op kamp, gaan spelen bij vriendjes … waardoor ouders terug wat ruimte krijgen. Maar Kaat blijft dat hele kleine meisje die de geborgenheid van haar warme nest opzoekt.

 

De complexiteit van haar problematiek (fysiek, mentaal en ASS) maakt het ook moeilijk om haar los te laten. We hebben soms het gevoel dat we ergens vast zitten. Dat we niet de keuzevrijheid hebben die andere hebben … en eerlijk … dat suckt! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Veerle (dinsdag, 18 februari 2020 11:18)

  � ik zou je 1000 knuffels willen geven ondanks dat ik weet dat het niets zou helpen maar het geeft jou misschien wel even een fijn gevoel en dat is oke.

  1000x knuffels en veel liefs

 • #2

  Hans (dinsdag, 18 februari 2020 12:26)

  ❤️

 • #3

  LuckyB (dinsdag, 18 februari 2020 14:58)

  ���was ik maar dichter in de buurt

 • #4

  Frauke (dinsdag, 18 februari 2020 15:59)

  Herkenbaar! Veel verdriet en twijfel zit onder het water.
  Al blinken we dan des te meer bij kleine gelukjes!
  ���

 • #5

  Sofie (dinsdag, 18 februari 2020 19:31)

 • #6

  Barbara (dinsdag, 18 februari 2020 20:39)

  de constante zorg en zorgen voelt voor jullie inderdaad als een ijsberg aan, maar gelukkig kan jullie liefde en gezinswarmte die scherpste toppen van de ijsberg geregeld wat laten smelten... dikke knuffel zuske xxx