Pompoensoep met geitenkaas

Pompoensoep met geitenkaas

 

- 1 butternut pompoen

- 2 rode uien

- 4 tomaten

- Prei wit 4 stuks

- 2 bouillonblokjes

- 1 doosje geitenkaas ( genre Chavroux)

- verse kruiden ( bieslook, tijm, rozemarijn, dragon)

- olijfolie

- paprika poeder

- peper en zout

 

 

 

 

 

Ik start met het grillen van de pompoen. Snij de pompoen in stukken en schil de stukken of als je dat niet ziet zitten zoals ik ... kan je de schil ook pas verwijderen als de ovenschotel een halfuur in de oven gezeten heeft. Voeg de ui toe en de geplette look, verse kruiden ( bieslook niet). Wat olijfolie en peper en zout en 30 minuten in de oven op 180 graden.

Snij de tomaten grof en het pretwit in kleine stukjes. Stoof in wat olijfolie en voeg de gegrilde pompoen/ ui toe. ( ik Haal de verse kruiden, de schil en beetje look weg alvorens het in de pot gaat).

2 bouillonblokjes en laat maar even pruttelen.

 

 

Mix alles met de staafmixer glad en doe de geitenkaas erbij. Proef en doe gerust nog wat kruiden bij ( aromat for life)

Paprika poeder voor de afwerking, geroosterde pompoenpitten en eventueel wat coppa bakken voor erbij en als laatste wat bieslook.

 

Bomme soepe, zoals ze hier in west vlaanderen zouden zeggen :)

Laat gerust weten als je de soep ook eens gemaakt hebt!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0