hartige wafeltjes met mozzarella/pesto/parmaham en rucola/gebakken chorizo

 

Hier weer ééntje voor de mensen die daar allemaal geen tijd voor hebben (?!) ... Echt 10 minuten werk... :)

 

Kwestie van je de zondagavond even op u gat te zetten en de komende week te plannen wat er op tafel komt. Ik koop altijd boodschappen om goed te zijn van de maandag tot en met donderdag. Zo koop je gerichter, moet je minder weggooien en minder naar de winkel lopen ( dus minder geld uitgeven aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt).

 

Geloof me, je zal uitkijken naar 's avonds, wat een beloning voor al jullie harde werk gedurende de dag. 

 

 

Benodigdheden:

 

- 2 vellen bladerdeeg ( uit de winkel)

- pesto uit een potje

- 1 bol mozzarella

- pak parmaham

- zak rucola

- olijfolie/ azijn

- chorizo

 

 

Begin met rondjes uit te steken uit het bladerdeeg. Heb je dat niet zo'n uitsteker, gebruik gerust een glas.

 

 

Beleg de helft van de rondjes met pesto, plakje mozzarella en stukjes parmaham. De buitenste rand maak je een beetje nat met wat water,  zodat het mooi kleeft aan het andere rondje. Wanneer ze toe zijn kan je starten met bakken. Beetje olijfolie smeren op je wafelijzer en even bakken.

 

Terwijl kan je de rucola wat opmaken met olijfolie en azijn. Ik bakte ook wat chorizo om door het slaatje te doen... heerlijk!

 

de moderne croque monsieur !

 

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden van dit gerechtje :)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    cathy (donderdag, 29 maart 2018 08:29)

    Ziet er heerlijk uit..dank om te delen en het idee van weekmenu moet ik dringend invoeren. ..

  • #2

    Mypinklemonade (donderdag, 29 maart 2018 08:55)

    Met veel plezier cathy �

  • #3

    Ilse (vrijdag, 04 mei 2018 09:37)

    Had ik voor pasen als aperohapje ook gemaakt � lekker zeg �