gyoza - noodle soup

 

Ik had nog wat gyoza deeg over in de diepvries. Het deeg maak ik zelf. Ik zocht het nog even op:

 

gyoza deeg:

- 300 g bloem

- 1,8 dl koud water

- snuifje zout

 

(Je kan dergelijke velletjes ook kant en klaar kopen in een speciaalzaak).

 

Zoals ik al zei op instagram, het is een eigen creatie. Ik kan moeilijk recepten heel precies opvolgen. Dus exact de juiste hoeveelheden zul je hier ook niet vinden ;)

 

Voor de vulling:

 

- 1/2 kalf/varkensgehakt

- 1/2 fijn gehakte rauwe scampi

- beetje geraspte gember

- lente ui

- look ( ik gebruikte ingelegde look, is subtieler van smaak)

- scheutje soja sous

- scheutje sesamolie

- peper en zout 

 

Alle ingrediënten door elkaar mengen. Het deeg uitrollen en vervolgens door zo'n pastamachine draaien. zo fijn mogelijk...

 

De tool om de gyoza's te maken kocht ik 'denk ik' ooit in de flying tiger. MET DE ENE KANT KAN JE RONDJES UITDRUKKEN EN DE ANDERE KANT KAN JE GEBRUIKEN OM TE VULLEN EN DICHT TE VOUWEN.

 

 

 

 

 

TIPS:

-GEBRUIK VOLDOENDE BLOEM OP JE WERKBLAD. 

-EVENTUEEL OOK WAT WATER GEBRUIKEN OM HET RANDJE TE BEVOCHTIGEN ZODAT HET MOOI DICHTBLIJFT. 

- NIET TE HARD DICHTDRUKKEN, ANDERS MAG JE HET LOSPEUTEREN... ( IS MIJ DUS ZEKER NIET OVERKOMEN... :) ) DUURDE ZELF BETREKKELIJK LANG EER IK HET DOORHAD -ZUCHT- :)

 

VERVOLGENS KOOK IK ZE IN WAT KIPPENBOUILLON. IN DE BOUILLON DEED IK OOK WAT LENTE UI, RODE PEPER , SOJA SAUS, SESAMOLIE EN KORIANDER.

ZE MOETEN ZEKER NIET LANG KOKEN, ALS ZE NAAR BOVEN KOMEN DRIJVEN MAG JE ZE UITHALEN. 

 

IN DE BOUILLON, DIE NIET MEER OP HET VUUR HOEFT TE STAAN DOE JE WAT RIJSTNOEDELS. DIE HEBBEN EEN VIERTAL MINUTEN NODIG IN LAUW WATER.

 

DE GYOZA'S DEP IK WAT AF EN BAK IK NOG EVEN IN DE PAN IN WAT OLIJFOLIE. HOEFT NIET MAAR IK HEB HET LIEVER WAT KROKANT. JE KAN ZE OOK GEWOON GEKOOKT IN JE SOEPJE ETEN. 

 

VOLGENDE KEER PROBEER IK ZE IN WAT OLIE TE BAKKEN ZONDER ZE VOORAF TE KOKEN... 

 

 

VOILA... UITPROBEREN ZOU IK ZEGGEN! :)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lotte (dinsdag, 06 maart 2018 21:06)

    Mmmmmm ziet er heerlijk uit!!!! Probeer ik zeker ook eens!!!
    Prachtig hoe jij steeds alles op foto zet!!! Een ongelooflijk groot talent!! Decoreren, fotograferen, koken, styling,... noem maar op!!! Echt mooi om te zien!! ��

  • #2

    mypinklemonade (dinsdag, 06 maart 2018 22:38)

    Merci Lotte... is inderdaad een passie van mij! :)