Zorgenkindje

 

Het hebben van een zorgenkind blijft koorddansen tussen lachen en huilen, tussen hoop en wanhoop, tussen stiekem dromen en plots verwonderd zijn, tussen idealen bijstellen en andere kleine dromen waarmaken.

 

Dit prachtige tekstje is van Frauke cosaert, die ik via mijn vriendin/collega Mieke leerde kennen in het Magenta project die we onlangs volgden. Zo dankbaar dat ik haar leerde kennen! Fantastische dame :)

 

Voor diegene die het Magenta project niet kennen: 

HET MAGENTAPROJECT

 
Een zorgenkind? Nooit gedacht dat het jou zou overkomen?
Je was bezig met werk, leuke momenten met je partner en kinderen, vrienden, je huis inrichten, hobby’s en de minder leuke klussen die je erbij moet nemen. Druk, druk, druk! En dan staat je wereld heel even stil. Je kindje heeft een ernstige ziekte/handicap/beperking/stoornis. Misschien ben je de eerste die het opgemerkt heeft en heb je al een hele zoektocht achter de rug. Misschien kwam de boodschap voor jou als een complete verrassing en vraag je je nog af of het wel echt zo is.
En dan wordt het weer druk, druk, druk. Doktersbezoeken, intensief bezig zijn met behandelingen en medicatie, voeding aanpassen, je afstemmen op de ontwikkelingsmogelijkheden van je kind,... Er is een duidelijke verhoogde zorg voor het kind nodig. Tussendoor ook tijd maken voor een hele nieuwe papierwinkel: aanvragen verhoogde kinderbijslag, een dossier bij de mutualiteit indienen, terugbetalingen van de hospitalisatieverzekering aanvragen,…
Mensen vragen je “Hoe hou je het vol?”. Soms vraag je jezelf ook af of je het wel zult volhouden of zie je het niet meer zitten. Andere dagen sta je versteld van je eigen kracht.
 
Het Magenta-project is er voor ouders van kinderen met een handicap of chronische ziekte. 

De werk-leven-balans is al een moeilijke evenwichtsoefening voor gezinnen met gezonde kinderen.  Een zorg-werk-leven-balans vinden is nog veel complexer. 
Magenta wilt ouders  en professionelen hierin ondersteunen met een uniek vormingsaanbod.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Frauke (vrijdag, 05 januari 2018 17:33)

    Zo blij dat ik jou en hans leerde kennen! Samen delen is samen vechten, huilen, lachen, dragen en gedragen worden!