air republic

 

Vrijdag 11 augustus zijn we gaan eten in air republic. De laagdrempelige brasserie van sergio Herman in de jachthaven van Cadzand. Dit om onze verjaardagen te vieren. Hans werd 36 de 4de juli en ik word 35 op 23 augustus.  De 1ste van de maand kan je telkens online reserveren voor de maand erop. We kozen voor de lunch, doen we het liefste. Daarna nog een wandeling en even genieten van de rust zonder kids.

 

 

Als aperitief kozen we voor de air republic gin tonic.

My Pink Lemonade :)

Heerlijk! 

 

 

Als hapje de oesters en de vissoep.

 

NIE Normaal... die soep... pfff... geen woorden voor ;) :)

 

Dan het hoofdgerecht... voor mij de kreeft ( weer het duurste van de kaart -bloos-... een mens wordt maar ene keer 35 hé... YOLO ! ) en voor Hans de Griet met risotto op de BBQ.

 

De kreeft... supermals, met heel fijn gesneden champignons en een emulsie van tomaat, ook overal espuma op en onder...en... lamsoor. ZOOO lekker!

Lamsoor is een plant uit de strandkruidfamilie. De plant komt voor op kwelders en in gebieden die onder invloed van het getijde staan en af en toe overstroomd worden met zeewater; de zogenaamde zilte zoom.

Echt overheerlijk! Die puree ook fantastisch lekker! Onmogelijk zelf zo goed na te maken.

 

Als kers op de taart een knipoog van Sergio ... jawadde! TOP dagje :)

 

 

 

 

en dan de koffie... kijk naar dat servies! Zijn eigen servies ontworpen samen met serax. Prachtig...

 

 

En iedereen wellicht benieuwd hoeveel euro's dit zalige uitje heeft gekost. Voor een 190 euro konden we genieten van dit fantastische etentje. Kies je allebei voor griet of nog iets goedkoper, bijvoorbeeld de zeeduivel dan ga je nog een 30 euro goedkoper. bij het eten dronken we elk nog een glas witte wijn. Dus geen fles wijn genomen bij het eten. de oesters en het soepje, elk een hoofdgerecht was echt meer dan genoeg. Je kwam zeker niet met honger van tafel!

Echt een aanrader. Ook de omgeving is TOP...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo genoten :)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Audrey (vrijdag, 18 augustus 2017 23:12)

    Yep, ik wil ook gaan nu! Ik zet jan aan het werk op 1 september! �