sweater jurk voor Miss Kiddy

 

Nog eens zin om mijn naaimachine boven te halen en een stoer kleedje te naaien voor onze kleine tijger. Haar kleur en symbool in de klas zijn dan ook niet voor niets grijs - tijger. Je kan dus al raden... wat is ze enthousiast over haar nieuwe kleedje !!!

 

 

Mijn oog viel op deze grijze sweaterstof met -glitters-, die ik aan een prijsje vond bij stoffen Verkempinck in Oostende. Direct flitst het idee dat ik wil maken door mijn hoofd... Lang kan ik het meestal niet volhouden om het dan ook effectief uit te voeren.

 

 

Voor het patroon baseerde ik me op een gewoon sweater patroon uit het boek 'stof voor durf het zelvers', ik paste het wat aan door het wat langer te tekenen. 

 

 

Lang duurt het niet voor het kleedje in elkaar zit, eerst de stukken afzonderlijk overlocken en dan aan elkaar naaien.  De hals, mouwen en onderste boord maakte ik uit dezelfde stof.

 

 

Zo... het kleedje is klaar en nu op zoek naar een mooie tijger op het net. importeren in het silhouette programma en vervolgens uitsnijden op flockfolie.

 

 

Blij met het resultaat, lukt niet altijd zo goed met de cameo. Soms snijdt hij stukken goed en andere minder goed. Zou eigenlijk een cursus willen volgen. Dus als iemand een cursus weet in de buurt, laat het gerust weten! :)

 

 

Nu de flock overbrengen op de stof. Bij vinyl kan je transfer papier gebruiken maar flock is te zwaar. Dus dan maar ' puzzelen ' met een voorbeeld ernaast :)

 

 

Eerst bakpapier overleggen en dan strijken zonder stoom.

 

 

Over de flock ligt nog een laagje plastiek die je voorzichtig moet wegnemen.

 

 

Klaar !!! 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Joannic (maandag, 02 januari 2017 15:57)

    Waw SAAR! Prachtiggggggg!!!

  • #2

    Mieke (dinsdag, 03 januari 2017 20:43)

    Zeer mooi saar!