W e c k e n

Voor mijn verjaardag kocht ik/vroeg ik/kreeg ik een Weck ketel... een whaaaat!?

 

Wie kent dit nog van vroeger?

 

Door mijn lactose en glucose intolerantie moeten we veel meer vers gaan koken ( dus ook mayo en tomatensaus etc... want overal zit er massa's suiker in...). Ik ben geen zo'n held als het over de diepvries gaat...

 

1) ik zie het al niet zitten en vergeet het dus...

2) laat het dan ook veel te lang zitten... en Door de dikke laag ijs zie ik dan meestal niet meer wat het is :) ( en die etiketten vallen er 'ALTIJD' van... ook al zijn ze speciaal voor de diepvries... ergerlijk ;) :) )

 

Dus ik wilde graag gaan bewaren in glazen potten in mijn berging.

Maar de eerste pogingen, met gewoon omdraaien... lukten niet. 

Dus Wecken baby!! en met onze moestuin die we in corona tijden hebben opgestart, zullen we onze voorraden ook wel kwijt kunnen in weckpotten.

Via een vriendin konden we aan 15 kg tomaten geraken. Italiaanse, zongerijpte tomaten. Dus we wisten wat gedaan... het was het moment om ervoor te gaan...

 

"wecken gelik gekken"

 

Eerlijk... wel wat stress voor... want als je het zo leest, is het precies redelijk complex.

 

dit is het recept die we gebruiken voor de basis tomatensaus.

 

 

We kochten alles bij www.weckenonline.com

Dit is 'de weckbijbel', waar je alle info die je nodig hebt om te starten kan vinden... 

 







Een week nadien, deden we onze eerste pot open... en...

het was heerlijk! ( en we leven nog :) )

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Hans (zaterdag, 29 augustus 2020 22:45)

    ��

  • #2

    Sofie (zondag, 30 augustus 2020)

    ���